Portland Landscape design

Information

This article was written on 07 Mar 2012, and is filled under Multi-Family, Urban.

Current post is tagged

, , , , , , , , , , , , , ,

The Vaux Condominiums, Portland, Oregon

In developing this over-structure courtyard, Shapiro Didway set out to create an inviting, usable outdoor space for residents that encourages circulation between Savier and Raleigh Streets, provides informal seating and is visually interesting when looked down upon from the development’s units.

To accomplish this goal, the firm designed three distinctive plazas that are visually linked by extensive basalt retaining walls, plantings and seating areas. Water features add visual character and ambiance to the courtyard spaces. A series of three pools mitigates the elevation differences between the building entrance and the Savier streetscape. A sculptural water source and circular pool define the outdoor space leading to Raleigh Street. Basalt boulders extend from the water feature to the courtyard entrance.

Leave a Reply