Portland Landscape design

Holmes Residence, Portland Oregon

Located upon a butte overlooking the coastal range a minimalist landscape was developed for this TVA Architects designed home. As you enter the property, the winding entry drive is flanked by an alley of white birch and low evergreen hedge. Upon arrival at the residence, a formal landscaped courtyard was created through the use of hedging, massing of low evergreen shrubs and ornamental grasses that enhance views to the west. The rear garden was designed with a more naturalistic palette of plant material to reflect the rolling terrain and the numerous existing evergreen and deciduous trees. To create filter views to the woodland garden a screen of timber bamboo was planted adjacent to the rear terrace. Numerous woodland shrubs and perennials were planted for seasonal displays of color and scent.

Leave a Reply